30 Tem 2012

EKMEKLI KUSBASI HINDI SOTE




MALZEMELER

6-12 dilim bayat ekmek veya Baget (Baugett)


400 gr kuşbaşı hindi eti
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber


ÜSTÜ ICIN

Mozarella Peyniri veya Kasar


HAZIRLANISI

Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun. Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Bagetleri ortadan kesin ikiye ayirin ve hazirlamis oldugunuz Soteyi üstüne yayin ve mozerella peyniri serpin 10 dakika 200 derecede pisirin ve sicak servis edin.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder