30 Tem 2012

ÜCGEN KURABIYE



MALZEMELER

HAMUR ICIN GEREKENLER

225 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
100 gr. Seker
2 Yumurta
1 paket Vanilya Sekeri
100 gr. Margarin
170 gr. Kayisi Receli


FINDIKLI HARC ICIN GEREKENLER

100 gr. Seker
220 gr. Tereyag
2 paket Vanilya Sekeri
4 Yemek Kasigi Su
200 gr. Findik
200 gr. Badem
100 gr. kadar Biter Cikolata


HAZIRLANISI

Hamu Malzemelerinden unu,kabartmatozunu, sekeri, vanilya sekeri, yumurtalari ve oda sicakligindaki margarini yogur. Eline yapisan ama buzdolabinda bekletildiginde ekmek hamuru kivamini aliyor. Hamur yarim saat buzdolabinda beklettikten sonra. Firin tepsisine yaydigin yagli kagit yay. Ben elim ile yaydim hamuru tepsiye biraz sivi yag ile elime yapismasini engelledim...

Hamuru yayip Buzdolabina dinlenmeye tekrar birakiyoruz. Bu arada kayisi Marmelatini cirp (ben mixer ile yaptim). BU iyice cirpilmis köpürmüs Kayisi Marmeladi simdi Buzdolabindan cikardigin Tepsideki hamurun üstüne sür. ve simdi ise oda sicakliginda tepside 10 dakika beklet.

Findigi ve Bademlerin ince ve kalin olmaz üzere karisik bir sekilde kiyilmis olcak.

Sonra bir tencereye tereyagini sekeri vanilya sekerini ve suyu koy ve kaynat. yag seker eriyip su kaynayinca üzerine mutfak robotunla kiydiginiz badem ve findik karisimini ekle ve 3-5 dakika daha karistir ve ocakdan al sogumaya birak.

Biraz soguduktan sonra bu findik-badem karisimini kayisi marmelati yaydigin hamurun üzerine dök esit sekilde bu karisimi dagit.

180 derecede alti üstlü önceden isitiginiz firinda 25 dakika pisiriyorsunuz Findiklarin üstü hafif kizaricak.

Pistikten sonra tepsiyi firindan cikar ve sogumaya birak, soguduktan sonra bicak ile önce dik dörtgen sonra ücgen seklinde kes.

Cikolatayi eritiyoruz, ücgen kurabiyelerin al kek kismini ve uclarini cikolataya batirip donmasini bekleyip sonra servis yap.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder