3 Ağu 2012

AGLAYAN KEK



MALZEMELER

4 x Yumurta (Beyazini ayri kapta Karbeyaz olana dek cirp)

3 türk kahve fincani Seker
3 türk kahve fincani Un
1 türk kahve fincani Su
1 x Vanilya
1 x Kabartmatozu


KREMASI ICIN

600 ml Sivi Krema yani 2 x Sivi Krema
2 x Sivi Krema Sertlestirici


SOSU ICIN

1 Su Bardagi Seker
2 Su Bardagi Süt
2 Yemek Kasigi Kakao
2 Yemek Kasigi Un


HAZIRLANISI

Karistima kabina ilk olarak seker, yumurta sarisini kir ve iyice cirp köpürene kadar daha sonra Su un vanilya ve kabartmatozunu ilave ederek cirpmaya devam et. Son olarakda ayri bir kabda cirpmis oldugunuz KarBeyaz Yumurtalari tahta kasik ile yavasca hamura ilave ederek karistir.
Yaglanmis Yuvarlak 26 cmlik pasta kalibina dökelim ve 175 derecede pisir.

Bu arada sosunu hazirla, tencerenin icine süt, seker kako ve unu al sogukken iyice cirp ve düsük ayarda kati kivarm Alana kadar pisir.
Ve sogumaya buzdolabina koy.

Kremasini ise sivi krema sertlestiricisi ile cirp ve onuda buzdolabinda beklet.

Soguyan kekin üzerine once kremsantiyi daha sonar iste cikolata sosunu serpip servis edebilirsin.

Afiyet Olsun…


NOT: Bir Gün Buzdolabinda bekledimi inanin muhtesem oluyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder