6 Ağu 2012

AKITMA (PFANNEKUCHEN)



MALZEMELER

1 yumurta

1 litre süt
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu

aldığı kadar Un


HAZIRLANISI

Yumurta, süt, tuz çırp. Daha sonra un azar azar ilave edi ve çırp ( koyu kıvamlı ve akışkan olacak).
Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ dök, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dök.
Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına al.


TAVSiYEM: Üzerine sıcakken margarin sürebilirsin ve her kata ayni islemi yapabilirsin üst üste dizebilir üzerine toz şeker katarak ister arasına peynir koyarak yiyebilirsin.
Nutellada süper tad veriyor :)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder