3 Ağu 2012

FINDIKZADE TATLISI



MALZEMELER

4 adet Yumurta

1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Toz Fındık
1 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su bardağı Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu


SERBETI ICIN

1,5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker


ÜZERI ICIN

Almanya´dan Katilan Üyelerim

3 adet Sahne
3 adet Sahnensteif

Türkiye´den Katilan Üyelerim

1 Paket Toz Şanti
1 Su Bardağı Süt


SÜSLEMEK ICIN

Fındık


HAZIRLANISI

İlk önce yumurtaları kırıyoruz iyice çırpıyoruz
Ardından toz halindeki fındığı, galeta ununu, Hindistan cevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve sıvı yağını ekle ve cirp.
 
Yağlanmış cam fırın tepsisine çırptığin karışımı dök.
Önceden ısıttığın 170 derecedeki fırına pimsek üzere koy ve bu arada şerbet için, su, seker, limon karımsını ocakta kaynat.
Pişen tatlıyı çıkar ve soğumuş şerbeti üzerine dök.
Bu arada krem santiyi sütle karıştırarak iyice kıvamına getir veya Sahne´yi Sivi Sertlestirici (Sahnensetief) ile.
Serbetini iyice çekmiş olan tatlının üzerinde krem santiyle iyice kapat.
En son olarak da fındıkla süslüyoruz

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder