5 Ağu 2012

NOHUTLU PIRINC PILAVI



MALZEMELER

1 kase Pirinc

2,5 kase Sicak Su
1 Konserve Nohut
veya 1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, yumuşayıncaya kadar haşlanmış)
tuz
Teryag,Margarin


HAZIRLANISI

Pirinci 10 dakika sicak su ile bir kapda bekletin.
Kalin Tabanli genis bir pilav tenceresinde teryag veya margarini kizdir.
Icine Süzülmüs pirincle bir tutam tuz at.

Kisik ateste, pirinc taneleri sefafflasincaya kadar tahta kasikla kavur.

Haslanmis Nohutu (Konserve Nohut) katip hafife karistir. Ve Kaynamis olan 2,5 Su Bardagi Sicak Suyu ilave et ve normal pilav pisiri gibi orta ateste pisir.

Afiyet Olsun...


NOT: Tahta kasikla distan ice dogru dikkatlice karistir...
O Sirada Yagi Tencereye al ve Sicak suda beklemis olan pirinci süz icine dök...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder