MALZEMELER
1 Kase Pirinc
Arpa Sehriye, Tel Sehriye
Yag
tuz
2,5 Kase Kaynatilmis Su
HAZIRLANISI
Pirinci öncelikle süzgece al ve güzelce sicak su ile yika, daha sonra bir tencerede yagi erit ve arpa sehriyeleri pembelesinceye dek kizart ve pirinci tuzu ilave et tekrark bir kac dakika kizart kaynamis suyu birazcik dök 5 saniye bekle ve geri kalan Kaynamis suyu dök orta ateste pisir suyu cekene dek ve sonra dinlendir.
Afiyet Olsun...
Yag
tuz
2,5 Kase Kaynatilmis Su
HAZIRLANISI
Pirinci öncelikle süzgece al ve güzelce sicak su ile yika, daha sonra bir tencerede yagi erit ve arpa sehriyeleri pembelesinceye dek kizart ve pirinci tuzu ilave et tekrark bir kac dakika kizart kaynamis suyu birazcik dök 5 saniye bekle ve geri kalan Kaynamis suyu dök orta ateste pisir suyu cekene dek ve sonra dinlendir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder