MALZEMELER
HAMUR ICIN
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
SERBETI ICIN
2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu
Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz
HAZIRLANISI
Bütün hamur malzemeleri karıştır ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde et.
Bütün hamur malzemeleri karıştır ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde et.
Ilık bir yerde mayalanana kadar bekle.
Yapışmadığından emin olduğun bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yay. Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alı.
Pişen taş kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğün gibi ağzına bastırarak kapat.
Bir tane yumurtayı iyice çırp, kadayıfın sadece kapattığın tarafını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızart. Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğun şerbetin içine at.
Yapışmadığından emin olduğun bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yay. Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alı.
Pişen taş kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğün gibi ağzına bastırarak kapat.
Bir tane yumurtayı iyice çırp, kadayıfın sadece kapattığın tarafını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızart. Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğun şerbetin içine at.
İki dakika kadar bekletip çıkar.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder