19 Eki 2012
BRÜKSEL LAHANA YEMEGi
MALZEMELER
500 gr. Brüksel Lahanasi
1 adet Kuru Sogan
200 gr. Kiyma
tuz, karabiber, Kirmizi Toz Biber
1 Yemek Kasigi Salca
Margarin
HAZIRLANISI
Lahanalarin dis yapraklarini temizleyip bol suda yikiyalim.
Bir Tencerede yagi eritelim, kiymayi ilave edelim ve kavuralim, ince kiyilmis soganlarida ilave edelim ve kavuralim. Salcayida ekleyerek tekrar karistiralim, baharatliyalim son olarakda lahanayi ekleyip yaklasik 1-1,5 Kaynamis Su dökelim ve pismeye birakalim.
(Su Sebzelerin 1 cm üstünde olsun, Önce yüksek ateste kaynaya kadar bekleyip düüsk ateste pisirelim)
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder