19 Eki 2012

FINCANDA KEK


MALZEMELER 

1 adet yumurta
1,5 cay bardagı toz seker
2 yemek kasigi margarin
1 cay bardagı süt
2 cay bardağı un
1 cay badagi nisasta (Speisestärke)
2 yemek kaşıgı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Sekeri (Vanillenzucker)




HAZIRLANISI

Öncelikle yumurta margarin ve sekeri köpük köpük olana dek cırpalim.Sırasıyla diger malzemeleride ilave edelim ve karistiralim.

Ardından fincanlarıda yaglayıp harcımızı esit sekilde bölelim. Fincanların yarısına gelecek sekilde ılık su ilave edelim.Tenceremizin kapagına temiz bir mutfak havlusu koyup kapatalim.
(buhar pisenkeklerin üzerine damlamasın diye) Ardından su kaynaya kadar yüksek ateste kaynadıktan sonrada altını kısıp kısık atesde 20 dakika kapagını hic acmadan pisirelim. 20 dakika sonunda ocagı kapatıp kapagını acmadan 15 dakika bekliyelim. Sürenin sonunda kapagıacip ilk sıcaklıgı cıktıktan sonra fincanlardan cikarıp üzerine pudra seker serpelim.
Arzu ederseniz istediginiz Pasta Soslarini kullanabilirsiniz...


Afiyet Olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder