20 Eki 2012

HAMUR DOLMASI


MALZEMELER

İÇ MALZEMESİ ICIN GEREKENLER

1/2 kg.kıyma
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

HAMUR MALZEMESİ ICIN GEREKENLER

1 kg.un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
biraz su

ÜZERİ İÇİN GEREKENLER

1/2 kg.yoğurt
3-4 diş sarımsak
biraz tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızıpulbiber
Dolmaları pişirmek için 2 yemek kaşığı tereyağ


HAZIRLANISI

Ilk olarak Ic Malzemeleri Hazirla, Kıyma ve küp küp doğranmış soğanları kavur,tuz,karabiber ve salça ekleyip kavurmaya devam et. Kıyma kavrulunca o soğurken sen hamurunu yogur. Unu eleyip ortasını açın yumurta kırıp ,tuz ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğur. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelince hamur tamam demektir. Dört bezeye ayırıp üstünü bir nemli bezle örtüp yarım saat dinlendir. Dinlenen bezeleri un serperek mantı açar gibi oklava ile aç. Böreklik yufka gibi ince olmayacak.Hamuru açınca Resimde görmüs oldugunuz gibi üc parmak arayla boyuna kes (dikdörtgen parçalar oluşacak)
Resimde görmüs oldugunz gibi.
Iç malzemesinden bir çay kaşığı koyup dolma gibi sar, iki ucunu bastır. Bir tepsiye yan yana diz. Sarma işi bitince bir tencerede iki litre su kaynat dolmaları içine atıp pişir. Arada karıştırki yapışmasınlar.Pişen dolmaları makarna gibi süz, dolmalar süzülürken aynı tencerede 2 kaşık tereyağını erit yağ kızarınca altını kapatıp dolmaları at tencer enin ağzını kapatıp silkeleyerek karıştır. Dolmaları servis tabaklarına paylaştırıp sarımsaklı yoğurt döküp eritilmiş kırmızı biberli tereyağı gezdir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder