27 Eki 2012

KIYMALI LAHANA SARMASI



MALZEMELER 

Beyaz Lahana 
(Az Kaynatilmis ve sogumus olmasi gerekiyor)
yarim kg Kiyma
250 gr. Pirinc
1 cay Bardagi Ilik Su
1 Büyük Boy Büyük Sogan
1 Yemek Kasigi Salca
1 Yemek Kasigi Margarin
Karabiber, Pulbiber, Kirmizi Toz Biber

SOSU ICIN GEREKENLER

Margarin
Salca
Tuz, KirmiziTozbiber, Karabiber

HAZIRLANISI

Pirinci yika ve kiyma ile bir kaba al daha sonra kare kare kesmis oldugun Sogani, Margarini, Salcayi ve Baharatlari ilave ederek iyice yogur.

Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynat. Kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek kaynat. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırak. 

Yag ile Salcayi kavur Baharatla, sogusun. Böylece Cig kalmiyor Salca...

Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kes. Cıkan damarları - sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına ser ve dolmaları sar.
Simdi ise tüm sarmaları tencereye diz. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişir..


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder