29 Eki 2012

RENKLi MACARAON


MALZEMELER

6 Yumurta Aki
tutam Tuz
400 gr. Pudra Sekeri (ELENMiS)
250 gr. Ince cekilmis Badem (TOZ)
2-3 Damla Gida Boyasi
(Sari,Pembe,Mavi,KahveRengi)

KREMASI ICIN GEREKENLER
(BUTTERCREM)

350 gr. Pudra Sekeri
240 gr. Tereyag

1 Yemek Kasigi Vanilya Esansi (Vanillen Extrakt)
2 Yemek Kasigi Eksi Krema
(Crem Fraich veya Crem Doubel)

Arzuya göre

1 Yemek Kasigi Kakao
1 Yemek Kasigi Limonkabugu (Rendelenmis)
1 Yemek Kasigi Ince Cekilmis Findik
1 Yemek Kasigi Cilek Marmeladi


HAZIRLANISI

Yumurta aklarını kar haline gelip kaptan ayrılmayacak kıvama gelene kadar çırpalım. Diğer tarafta pudra şekeri ile badem ununu rondoda karıştıralım. Yumurta aklarının üzerine bu karışımı ekleyip içine istediğimiz gıda boyasını da ekleyerek krema torbasına dolduralım. Ve tıpkı beze yapar gibi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkalım 30 dakika üzerinin kurumasını bekleyip 150 derecede 10 veya 12 dakika pişirelim.
Daha sonra iki makaronu aralarına YAGLI KREMA SÜRELIM

HAZIRLANISI

Teryag ile Pudra Sekerini Krema Haline gelene kadar Cirpalim, Vanilya Esansi ve Eksi Kremayi ilave edip tekrar cirpalim. Kremamiz Bitmistir…

Istege Bagli olarak Kakao, Limonkabu Rendesi, Ince Cekilmis Findik, Cilek Marmeladi ilede Tat verebilirsiniz… Ben Sade Olmasini Tercih ettim!

NOT: Macaronlari eritilmiş çikolata sürerek yapıştıra bilirsiniz.

AYRICA: Malzemelerin Yarisini Kullanarakda bu Tarifi yapabilirsiniz! Epey bi Macron cikiyor…
Afiyet Olsun

BAZI KISIMLARI ALINTIDIR: herkesedair.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder