MALZEMELER
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1-1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
IC MALZEMESI ICIN GEREKENLER
300 gr, kıyma
2 adet Sogan
2 Yemek Kasigi sıvı yağ
tuz, karabiber
Kasar
HAZIRLANISI
Ilk olarak unu bir kaba eliyelim ve maya ile karistiralim daha saonra, tuz, seker, ilik Su ekleyip orta yumusaklikta yoguralim.
Üzerini Kapayip ilik ortamda 40-45 dakika mayalandiralim.
Ince dogranmis sogan ve kiymayi Sivi Yag ile kavuralim son olarakta tuz,karabiberi ekleyip karistirip ocaktan
alalim.
Hamurdan yumruk büyüklügünde parcalar koparalim ve her bir parcayi unlu zeminde dar tepsiye boyunca el ile
acalim (ben bunu tezgahta yaptim) ve sonra tepsiye serdim. Simdi ise karsilikli kenarlari serit serit keselim ve
ortasina kiyma harcindan üstünede kasardan serelim. (SIZ ORTASI ICIN ISTEIDGINIZ MALZEMEYI
KULLANABILIRSINIZ)
Kesilen Seritleri esit sekilde karsilikli birbirinin üzerine atin.
Yaglanmis veya firin kagidi serilmis tepsiye aralikli olarak dizelim ve Yumurtayi cirpip hamurlarin üzerine firca
yardimi ile sürelim ve 180 derece Firinda pisirelim.
Afiyet olsun...
1-1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
IC MALZEMESI ICIN GEREKENLER
300 gr, kıyma
2 adet Sogan
2 Yemek Kasigi sıvı yağ
tuz, karabiber
Kasar
HAZIRLANISI
Ilk olarak unu bir kaba eliyelim ve maya ile karistiralim daha saonra, tuz, seker, ilik Su ekleyip orta yumusaklikta yoguralim.
Üzerini Kapayip ilik ortamda 40-45 dakika mayalandiralim.
Ince dogranmis sogan ve kiymayi Sivi Yag ile kavuralim son olarakta tuz,karabiberi ekleyip karistirip ocaktan
alalim.
Hamurdan yumruk büyüklügünde parcalar koparalim ve her bir parcayi unlu zeminde dar tepsiye boyunca el ile
acalim (ben bunu tezgahta yaptim) ve sonra tepsiye serdim. Simdi ise karsilikli kenarlari serit serit keselim ve
ortasina kiyma harcindan üstünede kasardan serelim. (SIZ ORTASI ICIN ISTEIDGINIZ MALZEMEYI
KULLANABILIRSINIZ)
Kesilen Seritleri esit sekilde karsilikli birbirinin üzerine atin.
Yaglanmis veya firin kagidi serilmis tepsiye aralikli olarak dizelim ve Yumurtayi cirpip hamurlarin üzerine firca
yardimi ile sürelim ve 180 derece Firinda pisirelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder