20 Kas 2012

BADEMLi TATLI


MALZEMELER

1 Litre Süt (4 Su Bardagi)
1 Su Bardagi Seker (Cok Sekerli Sevmiyenler Yarim bardaktan biraz fazla Seker Katabilir)
3 Yemek Kasigi Nisasta
2 adet Yumurta Sarisi
1 paket Vanilya
100 gr. Cekilmis Badem


HAZIRLANISI

Ilk olarak sütü ve sekeri bir tencereye alip karistiralim ve kaynatalim. Bir Baska Kapta Misir Nisastasini birazcik su ile karistiralim ve Yumurta Sarisi, Vanilya Sekerini ilave edelim. Bu Karisimi kaynamis olan Sütümüze ilave edelim bir kac dakika daha kaynatip pismis olan bu Karisima son olarakta Bademtozunu dökelim ve karistiralim. Kücük Kaselere alalim yaklasik 7-8 Kase cikiyor.
Servis etmeden önce üstüne Bademleri dizin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder