7 Kas 2012

FRAMBUAZLI CIKOLATAKREMALI YAS PASTA (HIMBEER-SCHOKO-SAHNEN TORTE)


MALZEMELER

6 Kutu Sivi Krema (Schlagsahne)
1 Pandispanya (3 Katli)
100 gr. Bitter Cikolata
12 adet Sivi Krema Sertlestiricisi (Sahnesteif)
1 Vanilya Sekeri (Vanillezucker)
1 Konserve Frambuaz
1 Yemek Kasigi Nisasta (Speisestärke)

SÜSLEME ICIN GEREKENLER

400 gr. Badem Ezmesi, Badem Hamuru (Marzipanmasse)
Cikolata Süsleri

Pandispanyayi siz hazirlamak istiyorsaniz Tarif Burda:

KAKAOLU PANDiSPANYA




HAZIRLANISI

Öncelikle:
2 Kutu Sivu Krema &
100 gr. Bitter Cikolata

Kücük Bir Tencerede Pisirelim
(Cikolatanin Erimesi gerekiyor) ve bir gece buzdolabinda bekletelim...

Simdi ise Frambuazi Hazirliyalim buda cünki bir gece buzdolabinda beklemesi gerekiyor...

1 Kutu Frambuaz
3 Yemek Kasigi Frambuazin Suyu
1 Yemek Kasigi Nisasta (Speisestärke)

Frambuaz iyice süzelim, süzülen Frambuazdan 3 Yemek Kasigi Suyundan ayiralim ve Bir Kücük Tencereye alalim,1 yemek kasigi  Nisasta ve Süzülen Frambuazlari ilave edelim ve kaynatalim.
Ocaktan alipve Buzdolabinda sogumaya birakalim.

Evet bir gece bekledikten sonra frambuaz ve cikolata kremamizi hazirliyalim.
Cikolata Kremasini 4 tane Sivi Sertlestirici ile krema olana kadar cipralim.
ve Pandispanyanin ilk katina esit sekilde sürelim ve tekrar pandispanya ile kapatalim ve

Daha sonra ayri bir kabta 2 Kutu Sivi Krema, 2 Sivi Krema Sertlestirici ile bir kac damla Kirmizi Gida Boyasi damlatarak cirpalim, krema haline gelen Bu Karisima simdi hazirlamis oldugumuz ve buzdolabinda bekletmis oldugumuz Frambuazlari ekliyelim. Kasik ile yavas yavas karistiralim ve bu karisimida simdi ikinci kata sürelim ve tekrar pandispanya ile kapatalim.

Simdi ise 2 Kutu Sivi krema ve 2 Sivi Krema Sertlestirici, 1 Vanilya Sekeri ile tekrar krema haline kadar gelen kadar cirpalim, bu karisimida son Pandispanya Katina Sürelim.

Son Olarak´ta Badem Hamurunu Oklava yardimi ile acip pastamiza güzelce yerlestirelim ve cikolata ile süsliyem 2 Saat Buzdolabinda bekletip servise edelim


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder