MALZEMELER
KEK ICIN GEREKENLER
250 gr. Margarin
250 gr. Seker
4 Yumurta
250 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartmatozu
FRAMBUAZ KARISIMI ICIN GEREKENLER
500 gr. Frambuaz (Himbeere) - Ben Buzluktan kullandim-
500 ml Su
2 paket Pudding Tozu (Vanilya Aromali)
1 paket Tang Frambuaz Aromali (Quench-Himbeere)
1 Yemek Kasigi Seker
ÜZERI ICIN GEREKENLER
4 Kutu Sivi Krema (Schlagsahne) a 200 ml
4 paket Sivi Sertlestirici
1 Yemek Kasigi Seker
1 paket Bisküvi ve üzerine Servis ederken Serpemk icin Pudra Sekeri
HAZIRLANISI
ilk olarak kekini hazirliyalim, her kekte oldugu gibi margarini krema halini gelen kadar cirpalim ve yumurta sekeri ilave edelim. Son olarakta Un ve Kabartmatozunu.
Bu Karisimi yaglanmis kare Borcama alalim ve 160-175 derecede pisirelim.
Kek piserken Fambuaz karisimini hazirliyalim, 500 ml suda 1 paket Tangi,1 yemek Kasigi Sekeri karistirip kaynatalim.
Ayri bir kasede biraz su ile puddingtozunu karistiralim kaynayan Tangsuyuna ilave edelim ve sürekli karistiralim. Ocaktan aldigimiz Pudding-Tang Karisiminin icine simdi buzluktan aldigimiz 500 gr. Frambuazlari ilave edelim ve yavas yavas karistiralim.
Simdi ise Sivi Kremayi hazirliyalim, 4 Kutu Sivi Kremayi 4 adet Sivi Krema Sertlestirici ve Seker ile krema haline gelene kadar cirpalim (Kremayi cirparken dikkat edelim hep tek yöne cirpmaniz gerekiyor)
Simdi Malzemelerimiz hazir, Sogumus kekin üzerine ILIK Frambuaz-Tang Karisimini sürelim daha sonra Sivi kremayi ve son olarakta Bisküvileri. Pastayi Birgün önce yaparsak daha iyi oluyor, servis ederken ise pudra sekeri serpelim.
Afiyet Olsun...
Sıla hnm merhabalar. Lütfen bu pastaya kullandığınız malzemelerin resimlerini yükliyebilirmisiniz blogunuza. Mesela kırmıza ara kremasına kullandığınız malzemelerin resimlerini. Şimdiden teşekkürler
YanıtlaSil