10 Oca 2013

DOLUNAY KURABiYESi (Vollmondplätzchen)


MALZEMELER

200 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartmatozu
75 gr. Margarin veya Teryag
75 gr. Seker.
1 paket Vanilya Sekeri.
1 Yumurta

Bitter Cikolata, Seker Süsleri.












HAZIRLANISI

Unu, Kabartmatozu ile karistiralim ve bir kaba eleyelim. Tereyagini kücük kücük kesip dagitalim. Sekeri ve Vanilyayi, Yumurtayi da ilave edelim ve iyice yoguralim bir hamur olana kadar ve Folyaya saralim hava almamasi sarti ile yaklasik 1/2 Saat Buzdolabinda dinlendirelim hamuru.

Dinlenen Hamuru buzdolabindan cikardiktan sonra oklava yardimi ile acalim resimdeki sekilleri verelim.

170 derecede altinimsi olana kadar kurabiyeleri pisirelim.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder