10 Oca 2013

FIRINDA MUSKA BÖREGI



MALZEMELER

4 adet hazır yufka 
1,5 su Bardagi Süt 
1 çay bardağı ayçiçek yağı 
1 adet Yumurta Beyaz 


ICI ICIN GEREKEN MALZEMELER

yarim demet Maydanoz
1 kücük kalip beyaz Peynir
(Ben Kiyma kullandim)









HAZIRLANISI

Ilk olarak peyniri catal ile ezelim ve maydanozu ilave ederek karistiralim.
Kiyma, kullanmak istiyorsaniz! Kiymayi bir tavaya alalim tuz ilave edelim ve pisirelim, pisen kiymanin üzerine biraz karabiber birazda kirmizi toz biber serpelim ve Sogumaya kenar birakalim.

Islatma Sosunun hazirlanisi ise, yumurtanin beyazini alalim, sarisini üzeri icin ayiralim.
Yumurta Beyazini, Sütü, yagi bir kasede cirpalim

Simdi Yufkalari üst üste koyalim ve uzun seritler halinde keselim ve tekrar ortadan keselim yani yarim ay sekli olusuyor. (Resimdede daha net görebilirsiniz)
Hazirladigimiz Sertilerin üzerine islatma sosunu sürelim, 
kenarine bir miktar ic birakalim. Ücgenleri tamamlicak sekilde katliyalim.
Bu Islemi yufkalar bitene kadar yapalim.

"Artan Sosu üzerine ayirdigmiz yumurta sarisini ekleyip tekrak cipralim, böreklerimizin üzerine hem sürelim hemde gezdirelim"

15-20 dakika tepside bekletelim ve daha önce isitilmis 180 derec firinda pisirelim.


NOT: Kızartma yaptığmız zaman bu sosu kullanmıyoruz 
doğrudan kızartıyoruz!

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder