10 Oca 2013

GÜL TART (APFEL ROSEN TARTE)





MALZEMELER

HAMUR ICIN GEREKENLER

75 gr soguk Tereyagi
200 gr. Un
1 Yumurta sarisi
25 gr. Seker
yarim cay kasigi tuz
2 yemek kasigi Su

ÜZERI ICIN GEREKENLER

100 gr. yumusak tereyagi
2 Yumurta
75 gr. Seker
1 cay Kasigi Tarcin
2 yemek kasigi Un
50 gr. dövülmüs Ceviz veya Badem
1/2 tatli kasigi Vanilya Özü ya da 1 paket vanilya sekeri

VE

1200 gr. Elma
2 yemek kasigi Limon Suyu



HAZIRLANISI

Tereyagini kücük parcalar halinde kesip diger malzemeleri ekleyerek fazla yogurmadan pütürlü bir hamur elde edelim..Top sekline getirip strece sararak 30 dakika buzdolabina kaldiralim..

Bu arada büyük bir kasenin icine su koyup limon suyunu ekleyelim..elmalari soyduktan sonra bir patates soyacagi yardimiyla olabildigince uzun seritler halinde keselim ve hic bekletmeden limonlu suya koyalim..(kararmamasi icin)

Krema icin seker ve tereyagini iyice cirpalim, diger malzemeleri ekleyelim ve hepsi karisana kadar cirpalim..

Hamuru tezgahin üzerinde acip 24 cm genisliginde bir tart kalibina yerlestirelim..üzerine bademli karisimi dökelim..

Simdi elma seritlerini gül seklini alacak sekilde sararak tartin üzerine yerlestirip elimizle hafifce bastiralim..

160 derece önceden isinmis firinda 30-40 dakika kadar pisirelim…

Afiyet Olsun...

TARIF: Ebru´s Kitchen´den alintidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder