10 Oca 2013

KIRMIZI BASLIKLI KIZ PASTASI (Rotkäppchen Torte)


MALZEMELER

KEK HARCI ICIN GEREKENLER

4 Yumurta
125 gr. Tereyag
180 gr. Seker (1 Dolu Su Bardagi Seker)
125 ml Süt (yarim Su Bardagindan bir parmak fazla Süt)
3 Yemek kasigi Nutella ( Sarella)
250 gr. Un (2 SU Bardagi Un)
2 Tatli kasigi Kabartma tozu
700 gr. Konserve Frambuaz veya Kiraz (Süzülen Meyvenin Suyu Üstü icin ayrilcak)

KREMASI ICIN GEREKENLER

500 gr. Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark)
400 ml Sıvı Krema (Schlagsahne)
2 paket Krema Sertleştirici (Sahnesteif)
2 tatlı kaşığı Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
5 yemek kasigi Toz Seker

ÜZERI ICIN GEREKENLER

500 ml Frambuaz veya Kiraz Suyu (Konserveden ayrilan Su)
2 paket kırmızı Pasta toz jölesi (Tortenguss)
2 Yemek Kasigi Toz Seker


HAZIRLANISI

Kek icin tüm Malzemeleri her kekte odugu gibi sirasina göre cirpalim ve 
2 Bölelim, yarisini kek kalibina alalim (Ben 26 cmlik kek kalibi kullandim) diger kalan kek harcina ise simdi 3 yemek kasigi sarella (Nutella) ilave edip karistiralim ve üstüne ilave edelim esit sekilde yayalim.
Frambuaz, Kirazlari simdi hamurun üzerine döseyip 175 derecede 35-40 dk firinda pisirelim. 

Kekimiz piserken Kremayi hazirliyalim Sivi kremayi ve 2 paket krema sertlestiricisini sertlesene kadar cirpalim. Baska bir kap´da Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark)´i vanilya Sekeri ve seker ile cirpalim. Daha sonra Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark) ile kremayi birlestirip kasikla birbirine yedirelim, Kekimiz firindan cikip soguduktan sonra kremamizi üzerine yayiyoruz.
Jölesini hazirlayip kremanin üzerine döküyoruz ve 3-4 Saat sogumaya birakiyoruz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder