10 Oca 2013

KURUVASAN



MALZEMELER

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 paket margarin
1 yumurta
Tuz
Şeker
Un
İç Malzemeler
Peynir
Maydonoz





HAZIRLANISI

Su, süt, yoğurt, sıvı yağ, yaş maya, tuz, şeker ve un ile birlikte yumuşak bir hamur hazırliyalim. Hazırlanan hamur ve 1 paket margarin 10 eşit parçaya ayrılır. Her parça hamur merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açalm margarin ile yağliyalim. Yağlanan hamurlar bohça şekilinde katliyalim. Tekrar her bir parça merdane yardımı ile açılarak dörde bölelim. 
(Böylece toplamda 40 parça hamur elde edilir.) Yuvarlak kenarına peynir ve maydonoz iç harcı koyularak ay çöğreği gibi şekil verilip tepsiye sıralanır. Tepsiye sıralanan kruvasanlar 1 saat kadar bekletildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kırazıncaya kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder