MALZEMELER
500 gr. Lor Peyniri, Zirva, Kuark (Süzme Yogurt olabilir) (Quark)
1 Yumurta Sarisi üzerine
2 Yemek Kasigi Seker
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Su Bardagi ilik Süt
1 Su Bardagi Siviyag
1 Yas Maya
1 paket Kabartmatozu
alabildigi kadar un ( Ben yaklasik 6-7 Su Bardagi Un Kullandim)
IC MALZEMESI
Peynir ve Maydanoz
HAZIRLANISI
Maya ılık süt ve şekerle eritilip sırasıyla tüm malzemeler ekleyelim azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletelim.
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayalim ve parçalar koparalim ve acalim,iç malzeme koyalim ve rulo şeklinde kapatalim ay şekli verelim, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye Ay Poacalarimizin üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürelim ve arzuya göre susam,haşhaş veya çörekotu serpelim önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder