10 Oca 2013

TOMBiK PiZZA


MALZEMELER

HAMUR ICIN GEREKENLER

4 su b. un
1 pk. instant maya
yarım çay b. zeytinyağı
yarım çay b. yoğurt
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN

Yarim Konserver Domates (taze Domatesde olur)
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
200 gr. sucuk
3-4 Yemek Kasigi kase mısır
150 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
Pizzabaharati

ÜZERİ İÇİN

kaşar peyniri veya benim gibi Dilimlenmis Mozarella kullanabilirsiniz
sarımsak rendelenmis



HAZIRLANIŞI

Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine instant mayayı döküyoruz. Tuzunu da atıp harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Zeytinyağını ve yoğurtu
ortaya döküyoruz. Az ılık su dökerek ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

İyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcı için, fesleğeni, sarımsağı ince ince doğruyoruz. Geniş bir kaba kaşar peynirini rendeliyoruz. Üzerine domatesi rendeliyoruz. Sucuğu küp doğruyoruz.Hepsini bir kaseye alıyoruz. Mısırı ilave ediyoruz. Salçasını koyup, tuzunu karabiberini atıyoruz ve karıştırıyoruz.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz. Yuvarlıyoruz ve elimizle üzerine bastırarak hafif genişletiyoruz. Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırıyoruz. Hamuru kapatarak patlatmadan tekrar yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzeri için, kaşar peynirini ve sarımsağı rendeliyoruz.Üzerlerine zeytinyağı sürerek kaşar-sarımsak rendesi karışımından koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder