31 Tem 2012
ETLI TAZE FASÜLYE
ETLI TAZE FASÜLYE
MALZEMELER
2 tane, kuru soğan
500 gram, kuşbaşı et
1 kg. taze fasulye
2 tane, domates
1 kahve fincanı, zeytinyağı
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
tuz
1 çay fincanı, kaynar içme suyu
HAZIRLANISI
Orta boy bir tencereye, zeytinyağını, eti ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım. Et suyunu salıp cekene kadar birlikte kavuralım. Üzerine küp doğranmış domates ve ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeyi alalım, kısık ateşte kavurarak pişirelim. Suyunu cektikten sonra, sıcak su ve kırmızı toz biberi ilave edelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer fasulye pişmezse sıcak su ekleyebiliriz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder