31 Tem 2012
KÖFTE, GELATA UNLU BEYAZ PEYNIR BULGUR PILAVI ve SALATA
MALZEMELER
KÖFTE ICIN
1 kg Kiyma
1 Büyük Boy Sogan
1 Dis Sarimsak
yarim Cay Bardagi Geleta Unu
tuz,karabiber ve yarim cay kasigi Kimyon
BULGUR ICIN
1 kase Bulgur
2 kase Sicak Kaynatilmis Su
Yag veya Margarin göz karari
tuz,karabiber
GELATA UNLU BEYAZ PEYNIR
250 gr. Beyaz Peynir
1 Yumurta
biraz Gelata Unu
HAZIRLANISI
KÖFTE: Kiymayi bir Kaliba Aliyoruz Sogan ve Sarimsagi rendeliyoruz daha sonra Geleta Unu tuz karabiber kimyonu ilave ediyor yoguruyoruz. 30 dakika kadar Dilendirin Buz Dolabinda, ne kadar dilendirirseniz bir o kadar iyi. Simdi ise Istediginiz Sekili verin ve ya Toast Makinesinde Yada Kizgin Yagda Pisirin.
BULGUR PILAVI:
Yagi eritin ve Bulguru ilave edin ve az renklene kadar kizartin daha sonra Kaynatmis oldugunuz 2 kase suyu ilave edin ve altini düsük ayara alip pisirin
GELETA UNLU BEYAZ PEYNiR
Yumurtayi ve Geleta Ununu ayri kaselere alin, Beyaz Peynirlerinizi Güzel Sekilendirin ve ilk once yumurtaya sonra Geleta Ununa bandirin ve kizgin yagda 3-4 dakika pisirin
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder