31 Tem 2012

KIYMALI LAHANA TOPLARI



 MALZEMELER

1 adet orta boy lahana


ICI

300g kıyma
4 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane


AYRICA

yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
kaynamış su


HAZIRLANISI


Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.

Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın veya bir soguk suya koyun. Bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.

Top işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. Bir derin Yuvarlak kaseyi alin ve icine Lahanalari 3-4 Yaprak yerlestirin resimde görmüs oldugunuz gibi yapraklar yanlara dogru baksin icine hazirlamis oldugunuz Dolmalik Ici koyun ve sonra tekrar kapatin ve bi borcama koyun top seklinde olmasina dikkat edelim bu islemi tüm lahanalar bitine dek yapin.

Simdi Tüm Toplari Kare Borcama dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün Üzerini bi kapak ile kapatin, ara ara pistiginde kasik ile sosu Toplarin üstünde gezdirin.

200 derecede 60 dakika pisirin.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder