31 Tem 2012

YUFKALI GÜVEC HINDI SOTE



MALZEMELER

HAMUR ICIN

2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su


HINDI KUSBASI SOTE ICIN

400 gr kuşbaşı hindi eti
1 adet kuru soğan
2 adet yesil sogan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber


PISIRMEK ICIN

10 tane kuru nohut veya fasülye
6 tane güvec


HAZIRLANISI



YUFKA

Hamur ile Erik büyüklügünde beze yapin ve tabak büyüklügünde acin ve Güvece Hamuru yayin, yaymadan önce ama 10 tane kuru nohut veya fasulye koyun, yoksa hamurunuz siser. Bunlari yaptiysaniz eger güvece yaydiginiz hamurun yanlarini marolda olugu gibi kivirin ve 5 dakika kadar 200 derece firinda pisirin.

HINDI KUSBASI SOTE

Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun. Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Yapmis oldugunu yufkalar ile birlikte sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder