31 Tem 2012
YUFKALI GÜVEC HINDI SOTE
MALZEMELER
HAMUR ICIN
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
HINDI KUSBASI SOTE ICIN
400 gr kuşbaşı hindi eti
1 adet kuru soğan
2 adet yesil sogan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber
PISIRMEK ICIN
10 tane kuru nohut veya fasülye
6 tane güvec
HAZIRLANISI
YUFKA
Hamur ile Erik büyüklügünde beze yapin ve tabak büyüklügünde acin ve Güvece Hamuru yayin, yaymadan önce ama 10 tane kuru nohut veya fasulye koyun, yoksa hamurunuz siser. Bunlari yaptiysaniz eger güvece yaydiginiz hamurun yanlarini marolda olugu gibi kivirin ve 5 dakika kadar 200 derece firinda pisirin.
HINDI KUSBASI SOTE
Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun. Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Yapmis oldugunu yufkalar ile birlikte sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder