31 Tem 2012
KARNIYARIK
MALZEMELER
4 adet patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dis sarimsak
karabiber pul biber
kızartmak için sıvıyağ
ÜSTÜ ICIN
Domatez
Biber
HAZIRLANISI
Patlicanlar ve Biberleri Kizartin.
Diger tarafta soganlar yemeklik dogranip, sarimsak kiyma ile birlikte kavrulur.
Kavrulduktan sonra baharatlari 1 cay bardagi su ilave edilerek pisirilir.
Patlicanlarin ortasi cok dibe kadar gitmeden bir bicak yardimi ile acilir.
Kiymali ic tüm patlicanlara paylastirilir. Üzerlerine 1 adet Kizartilmis Biber ve dilinmis domates konur. Firin tepsisine yerlestirilir. 1 kasik salca cok az suda acilir tepsiye ilave edilir, firinda yarim saat pisrilir.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder