3 Ağu 2012

BADEMLI HINDISTANCEVIZLI KEK



MALZEMELER

300 gr. Un

4 Yumurta
250 gr. Margarin
3 Tatli Kasigi Kabartmatozu
tutam tuz
250 gr. Seker
100 gr. Nisasta
50 gr. Hindistancevizi
4 Yemek Kasigi Süt
1 Vanilya


ÜSTÜ ICIN
 
1 Yemek Kasigi Kayisi Receli (biraz yarim Yemek Kasigi su ile kariscak)
Badem (Ayri bir Tavada Kizartilcak)
Konserve Kiraz 600 gr.


HAZIRLANISI

Her Kekde oldugu gibi önce yumurtalari iyice cirpin daha sonra Yag, tuz, seker, vanilya, Süt, Hindistancevizi ilave edilerek ciprmaya devam edin, son olarakda Un ve Nisasta, Kabartmatozunu ilave edin ve tekrar cirpin.
ve Kaliba alin ve üstüne süzülmüs olan kirazlari hafifce basit

Ben 26 Cm lik Pasta Kalibinda pisirdim Keki biraz kalin oldu arzu eden kare borcamda yapabili.

175 derecede pisir.

Firindan cikan Kekin üstün Su ile karistirdigin Kayisi recelini sür ve Tavada kizartmis oldugun Bademleri serp.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder