2 Ağu 2012

BIBER DOLMASI



MALZEMELER

10 Biberlik Dolma

1 Büyük Boy Sogan (Kare Kesilmis)
300 gr. Kiyma
Domates
1 Yemek Kasigi Salca
1 Tatli Kasigi Salca
1 Dis Sarimsak
1 Cay bardagi Pirinc
Tuz,Karabiber,Tozbiber


HAZIRLANISI

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle kes. Çekirdek yataklarını çıkar. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik aç.
Geniş bir kaba Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave et. Tüm malzemeler özleşene dek yoğur. Hazırligin bu içi, biberlerin içine doldur.

Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğin kapakları yerleştir. Geniş bir tencereye biberleri diz. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave et (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder