3 Ağu 2012

CIKOLATALI KIRPI



MALZEMELER

125 gr. Un

1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
180 gr. Seker
1 paket Vanillya Sekeri
120 gr. Margarin & Tereyag
100 gr. Pasta Cikolatasi (Kucuk kucuk dilimlenmis)
(arzu eden 50 gr. Bitter 50. Sütlü Cikolata kullanabilir)

125 gr. Su
1 Yemek Kasigi Eksi Krema (Schmand)
10 gr. Pasta Kakao
1 Yumurta


ÜSTÜ ICIN

Mikado (Cikolata Cubuklari)
Cikolata Sosu
Rafaello (GÖZLERIN ICIN türkiyedekiler baska cikilata ile süsliyebilir)
Hindistancevizi
Cikolata Damlalari


HAZIRLANISI

Bir tencereye Eksi Kremayi (Schmand), Su, Margarin, Seker, vanilya Sekeri Kakao ve Cikolatayi (Kücük kücük dilimlenmis) al ve yag cikoalta eriyene kadar pisir ara arada karistirmayi ihmal etme. Ocaktan aldigin bu Karisimi Bir Kaba al ve 15-20 ILIMAYA birak.

ILIYAN Karisima simdi ise Yumurtayi ilave et ve iyice cirp mixer ile, Unu, Kabartmatozunuda Yemek Kasigi Ile ilave ederek cirp ve bir 20 cm lik Pasta Kalibina al. (Hamur; cok Civik)

175 derece Firinda pisir ve Soguduktan sonra Resimde görmüs oldugun gibi süsle...

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder