3 Ağu 2012
YAZ PASTASI
MALZEMELER
4 Yumurta
1 Vanilin
1 Büyük Kahve Fincani Sivi Yag (230 ml)
1 Büyük Kahve Fincani Fanta (230ml)
1 1/2 Büyük Kahve Fincani Seker (360 gr.)
3 1/2 Büyük Kahve Fincani Un (560 gr.)
1 Kabartmatozu
ÜSTÜ ICIN
500 gr. Labne Peyniri (Quark)
250 gr. Ekşi krema
3 paket Vanilin
(Schmand) Arzuya göre: Mandalina Konserve, Taze Cilek
DEKOR ICIN
MANDALIN ILE YAPARSANIZ
Tarcin
CILEK ILE YAPARSANIZ
Pasta Jölesi
3 Yemek KasigI Seker
250 ml Su
KEK HAZIRLANISI
Ilk olarak her pastada oldugu gibi seker ile yumurtayi güzelce cirp daha sonra diger sivilari ilave edip ve cirp son olarakda un ve kabartmatozunu ekle.
Dörtgen bir kaba borcama al veya Pasta Kalibina (40x20) al ve 175 ° derecede 45 dakika pisir ( tabi bu firindan firina degisiyor )
ÜSTÜNÜN HAZIRLANISI
Eksi Krema ile Labne Peynirini güzelce cirp icine Vanilyalari ekle ve Sogumus olan Pastanin üzerine sürün ve Cilekli yapiyorsan cilekleri kesip diz ve Jöleyi esit sekilde serp
(JÖLE Paket´te yazildigi gibt Hazirlancak, yani 250 ml Suya Jöletozu dökülcek ve kaynayana Kadar cirpilcak, pütür pütür olmasin dikkat)
Eger Mandalinali yapiyorsan krema ile Mandalinleri karistirman gerekiyor, tarcinida üstüne serpceksiniz. (Tarcin sevmiyenler, cikolata serpe bilir)
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder