3 Ağu 2012

YAZ PASTASI



MALZEMELER

4 Yumurta
1 Vanilin
1 Büyük Kahve Fincani Sivi Yag (230 ml)
1 Büyük Kahve Fincani Fanta (230ml)
1 1/2 Büyük Kahve Fincani Seker (360 gr.)
3 1/2 Büyük Kahve Fincani Un (560 gr.)
1 Kabartmatozu


ÜSTÜ ICIN

500 gr. Labne Peyniri (Quark)
250 gr. Ekşi krema
3 paket Vanilin
(Schmand) Arzuya göre: Mandalina Konserve, Taze Cilek

DEKOR ICIN

MANDALIN ILE YAPARSANIZ

Tarcin

CILEK ILE YAPARSANIZ

Pasta Jölesi
3 Yemek KasigI Seker
250 ml Su


KEK HAZIRLANISI

Ilk olarak her pastada oldugu gibi seker ile yumurtayi güzelce cirp daha sonra diger sivilari ilave edip ve cirp son olarakda un ve kabartmatozunu ekle.

Dörtgen bir kaba borcama al veya Pasta Kalibina (40x20) al ve 175 ° derecede 45 dakika pisir ( tabi bu firindan firina degisiyor )


ÜSTÜNÜN HAZIRLANISI

Eksi Krema ile Labne Peynirini güzelce cirp icine Vanilyalari ekle ve Sogumus olan Pastanin üzerine sürün ve Cilekli yapiyorsan cilekleri kesip diz ve Jöleyi esit sekilde serp
(JÖLE Paket´te yazildigi gibt Hazirlancak, yani 250 ml Suya Jöletozu dökülcek ve kaynayana Kadar cirpilcak, pütür pütür olmasin dikkat)

Eger Mandalinali yapiyorsan krema ile Mandalinleri karistirman gerekiyor, tarcinida üstüne serpceksiniz. (Tarcin sevmiyenler, cikolata serpe bilir)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder