MALZEMELER
1 Litre Süt
1 Su Bardagi Toz Seker
2,5 Kasigi Nisasta (speisestärke)
Almanyadan katilanlar Daha Fazla kullansin bizde Damla Sakizi yok ben + 5 Kasik daha Nisasta kullandim.
1 damla Sakizi
1 paket Cilek veya Visne Jölesi (Tortenguss)
Pötibör
2,5 Kasigi Nisasta (speisestärke)
Almanyadan katilanlar Daha Fazla kullansin bizde Damla Sakizi yok ben + 5 Kasik daha Nisasta kullandim.
1 damla Sakizi
1 paket Cilek veya Visne Jölesi (Tortenguss)
Pötibör
HAZIRLANISI
Sütü tencereye al ve icine nisastayi, sekeri ve damla sakizinida ekleyip kisik ateste pisir. Koyu Bir Muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Üzerindeki Jöleyi ise arkasindaki tarife göre hazirla. Daha sonra Muhallebeyi büyük bir borcama yada benim gibi Bardaklara dök ve ilimasini bekle. Ilidiktan sonra Pötibörleri üzerine diz veya bardaklarin icinde olan Muhallebenin üstüne koy ve üstlerini biraz sütle islat. Üzerine Jöleyi dökün ve Findik ile süsleyin.
Afiyet Olsun...
Sütü tencereye al ve icine nisastayi, sekeri ve damla sakizinida ekleyip kisik ateste pisir. Koyu Bir Muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Üzerindeki Jöleyi ise arkasindaki tarife göre hazirla. Daha sonra Muhallebeyi büyük bir borcama yada benim gibi Bardaklara dök ve ilimasini bekle. Ilidiktan sonra Pötibörleri üzerine diz veya bardaklarin icinde olan Muhallebenin üstüne koy ve üstlerini biraz sütle islat. Üzerine Jöleyi dökün ve Findik ile süsleyin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder