3 Ağu 2012

CILEK PELTELi iRMiK TATLISI iRMiK TATLISI ICIN



MALZEMELER

1 litre Süt
1 paket Vanilyatozu
10 Corba Kasigi Irmik
10 Corba Kasigi Seker
1 Yemek Kasigi Tereyag
1 Yumurta Sarisi


HAZIRLANISI

Süt, Irmik, Vanilyatozu, Tereyag ve Seker tencereye konur. Karistira karistira kaynatilir (dikkat edin Dibi Tutmasin) ve koyulasinca yumurta sarisi eklenir kisa yine kaynatilir ve atesten alinir. karisimi islatilmis kaliba veya borcama dökülür.


CILEK PETESI ICIN

MALZEMELER

700 gr. Cilek (Dondurulmusda oluyor buzluktaki olanlar)
Yarim Su Bardagi Seker
Yarim kücük Cay Bardagi Su
2 Yemek Kasigi Nisasta (Speisestärke)


HAZIRLANISI

Kücük bir tencereye ezilmis veya blenderden gecmis cilekleri, yarim su bardagi seker, 2 yemek kasigi nisasta (Speisestärke) ve yarim cay bardagi su ile pisirin. Pelte Baya kati olmaya baslayinca atesten alin ve 2 dk devamli karistirin. Daha sonra ilimis irmik tatlinin üstüne serpin tamamen ilidiktan sonra strec folyo ile kaplayip buzdolabinda sogutun üzerine hindistan cevizi serperek dilim yapip servis yapin.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder