3 Ağu 2012

MUHALLEBELi KADAYIF TATLISI (FINDIK, CEVIZ, HINDISTANCEVIZLI)



MALZEMELER

350 gr. Teladayif
2 Yemek Kasigi Tereyag
4 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Su Bardag Iri Kiyilmis (Ceviz, Hindistancevizi,Fistik, Kavrulmus Findik)
-Yani evde ne var ise-


KREMASI ICIN

1 Su Bardagi Toz Seker
1 Litre Süt
3 Yemek Kasigi Tepeleme Un
3 Yemek Kasigi Nisasta (Speisestärke)
1 Yumurta Sarisi
1 Kutu Sivi Krema (Schlagsahne 200 ml)
1 paket Vanilyapudding Tozu


HAZIRLANISI

Tel Kadayifi ince ince kiyin, ceviz (yani hazirladiginiz 1 bardak findik,fistik,ceviz, hidistancevizi) yag, sekerle birlikte bir Tepsiye diz ve firina sür kizarana kadar...


KREMA

Sivi Krema ve Vanilya haric tüm Malzemeleri, Sütün 800 ml tencereye al ve Muhallebi pisir. Ocaktan alinca krema ve Vanilyayi ayirdigin 200 ml Süt ile ayri kasede cirp ve kaynamis Süte ekleyip mixer ile cirp.

Kavrulan kadayifin yarisini orta boy borcama veya tepsiye dök, düzgünce esit sekilde ayir.

Üzerine ilinan Muhallebiyi bosalt kalan kadayifi serp ve hafifce üstüne bastir.

Sogut ve Servis edin

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder