3 Ağu 2012

KAYTAZ BÖREGi






MALZEMELER

1 paket Cabuk Maya (Toz Maya)

1 Cay Bardagi Ilik Su
1 Tatli Kasigi Toz Seker ve Tuz
1 Su Bardagi Ayran veya Süt
4 Cay Bardagi Ay Cicek Yagi
alabildigi kadar Un


YAGLAMAK ICIN

Yarim Paket Margarin
Yarim Cay Bardagi Ay Ciceg Yagi


ICI ICIN GEREKENLER

250 gr. Kiyma
1 adet Sogan
1 Corba Kasigi Domates Salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 Cay Bardagi Su
Karabiber, Kirmizi Toz Biber.
 
 
HAZIRLANISI

Su,Mayayi ve Sekeri bir kaba aktar ve parmak uclari ile seker, maya eriyene kadar karistir ve simdi Ayran veya Süt, Sivi yag, tuzu ilave et.
Karisima simdi Unu yavas yavas ekle ve yogur.
Hamur Toplanmaya baslar, HAMUR ne yumusak ne sert olcak.
Yogurdugun Hamurun üzerini kaba ve 30-45 Dakika beklek.

Hamur Kabarmaya devam ederken ic Malzemelerini hazirla,
Sogani elinden geldigince ince ince dogra ve kaba al cigden kulanicagin icin sogani yogur sulanan sogana domates salcayi ve suyu ilave et, salcada pütür kalmiyana kadar karistir kasik yardimi ile.
Son olarak kiymayi ilave et.

Arzu eden Kimyon, Maydonoz, karabiber ilave edebilirsiniz.

Simdi Mayalanan hamuru al bir kac tur cevir tezgaha al, Hamuru 15 esit parcaya ayir.
Elin ile pazi yap.

Ilk Paziyi al kücük bir tabak seklinde ac, erittigin ve ilitigin margarine siviyagi ekle ve karistir ve hamurun üzerine yay.

Önce altan sonra üsten katla ve biraz daha yag sür üstüne bir kez daha yanlardan katla ve yag sür.

10-15 dakika beklet diger Pazilarida ayni sekilde yap.

Ilk hazirladigin kivarmini alan böregi al kare seklini bozmadan milföy hamuru büyüklügünde merdane ile üzerinden gec.

Yagli Kagit serdigin tepsiye diz bu islemi tüm Böreklere yap ve tekrar dizmis oldugun böreklerin üzerine yag sür.

Hazirladigin kiymali harci parmak uclari ile üzerine bastirarak paylastir.

200 derece önceden isitilmis firinda pisir.

Affiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder