3 Ağu 2012

PANCAKE



MALZEMELER

1 Çay fincanı, süt
1 bardak + 1 kaşık un
2 tane, yumurta
1 yemek, kaşığı toz şeker
1 miktar, tuz
1 paket kabartma tozu
Bir miktar yağ (tavayı yağlamak için)


HAZIRLANISI

Öncelikle şeker ile yumurtaları çırpalım. Üzerine unu yavaş yavaş un ve tuzu ekleyelim, bu arada karıştırmaya devam edelim. Sütü katalım, kıvama gelene kadar karıştırma işlemine devam edelim. Hazırladığımız harcı, 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakalım.
Süre sonunda, dolabtan alalım, kabartma tozunu ilave edelim iyice karıştıralım. Tavanın içine az yağ alıp kızdıralım, bir kaşık hamurdan alıp kızmış yağın içine boşaltalım, arkalı önlü pişirelim. Dilediğiniz, malzemelerle (bal, reçel, nutella) servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


NOT: Hamuru çok karıştırmamak lazımmış. Yoksa pancakeler lastiksi bir yapıya sahip olurmuş. Pişirirken tavanın büyüklüğüne ve ustalaşma durumunuza göre aynı anda 3-4 tane pişirebilirsiniz. Pişirdiklerinizi üst üste koyarsanız daha geç soğurlar.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder