MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
yeteri kadar tuz
alabildiğince un
iÇ MALZEME
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber -pul biber
Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp, ezdiğimiz patatesle karıştırıp, baharatları ekleyelim.
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına öncelikle yoğurt, yumurta, kabartma tozu konulur kaşıkla iyice karıştırılır.Un ve kabarma tozu mümkünse elenerek ilave edilir.Tuzu katılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan istediğimiz büyüklüklerde bezeler yapılır.Tek tek yuvarlak açılır.Yufkanın yarısına iç harçtan konur.Kenarları tırtıklı rulo ya da çatal yardımıyla iyice bastırılarak kapatılır.Bol, kızgın yağda kızartılır.Servis tabağının üstüne kağıt havlu sermeyi unutmayınız.İkindi çayına ya da sabah kahvaltılarına tavsiye ederim.Peynirli veya kıymalı içlede çok güzel oluyor.
NOT:Ağzını sıkıca kapatırsanız çok daha kabarır.Çiğ börek
için de bu geçerlidir.
NOT: Börekleri kızartırken arada tavayı sallarsanız, çok daha iyi kabardıklarını göreceksiniz.
NOT: Arzu edenler, hamuru açıp, bardak yardımıylada şekillendirebilirler
Afiyet Olsun...
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
yeteri kadar tuz
alabildiğince un
iÇ MALZEME
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber -pul biber
Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp, ezdiğimiz patatesle karıştırıp, baharatları ekleyelim.
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına öncelikle yoğurt, yumurta, kabartma tozu konulur kaşıkla iyice karıştırılır.Un ve kabarma tozu mümkünse elenerek ilave edilir.Tuzu katılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan istediğimiz büyüklüklerde bezeler yapılır.Tek tek yuvarlak açılır.Yufkanın yarısına iç harçtan konur.Kenarları tırtıklı rulo ya da çatal yardımıyla iyice bastırılarak kapatılır.Bol, kızgın yağda kızartılır.Servis tabağının üstüne kağıt havlu sermeyi unutmayınız.İkindi çayına ya da sabah kahvaltılarına tavsiye ederim.Peynirli veya kıymalı içlede çok güzel oluyor.
NOT:Ağzını sıkıca kapatırsanız çok daha kabarır.Çiğ börek
için de bu geçerlidir.
NOT: Börekleri kızartırken arada tavayı sallarsanız, çok daha iyi kabardıklarını göreceksiniz.
NOT: Arzu edenler, hamuru açıp, bardak yardımıylada şekillendirebilirler
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder