3 Ağu 2012

PERDELİ POĞAÇA




MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
100 gr eritilmiş tereyağı
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldiğı karar un ( 4 su bardağı kadar)


ÜZERİ İÇİN
 
Yumurta sarısı


İÇ MALZEMESİ

2 adet orta boy patates1adet kuru soğan
tuz- karabiber
arzuya göre pulbiber
Patatesleri haşlayalım ve sıcakken ezelim, içine yemeklik minik doğranmış soğanları ilave edelim. Baharatlarını
ekleyelim.
 
 
HAZIRLANISI

Yoğurma kanında mayayı ılık sütün içinde eritelim. Eritilmiş teryeğı, yumurta, tuz ve aldığı kadar unu ekleyerek ele yağpışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatarak ılık bir ortamda 50 dakika kadar mayalandıralım. diğeer mayalı hamurlar gibi puf puf bir hamur değildir.Hamurdan cevizden biraz daha büyükce parçalar koparalım ve hafifi unlu zeminde merdane yardımıyla çay tabağından biraz daha büyükce açalım. Bezenin bir ucuna yeteri kadar iç malzemeden koyalım ve tam malzemenin btimine kadar katlayalım. katladığımız yerden uç kısmı kesmeyecek şekilde 4-5 adet boydan çizikler atalım ve iç malzemenin olduğu taraftan başlayarak rulo yapalım ve uç kısımlaarını hafifice içe katlayalım. Yağlanmış fırn tepsisine aralıklarla dizelim. Üzerine az sıvıyağ lie çırpılmış uymurta sarısı sürelim. 180 derecelik ılık fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

NOT:Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirisniz. Eğer peynir kullanacaksanız çok yağlı tercih etmeyeniz, eriyip içinden akabilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder