3 Ağu 2012

KIYMALI TEPSİ PİDE






 
 HAMUR ICIN MALZEMELER
 
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi sivi yag
1 yas maya
3 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
aldi kadar un ( 6 bardak kadar)
6 yemek kasigi tereyag


KIYMA HARCI ICIN MALZEMELER

400 gr kiyma
2 orta boy kuru sogan (yemeklik dogranmis)
2 dis sarimsak (dövülmüs)
1 konserve domates
1 demet maydonoz (kiyilmis)
1 yemek kasigi biber salcasi
1/2 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi pul biber
1 tatli kasigi kara biber
1-2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi nane


ÜSTÜ ICIN MALZEMELER

yumurta sarisi
1 yemek kasigi yogurt
susam, cörek otu


HAZIRLANISI

Hamur icin malzemelerle yumsak bir hamur yogurun ve 1,5 saat mayalandirin.
Mayalanmis hamuru iki esit parcaya ayırın.
Fırın tepsisine yaglı kagit yerlestirip hamurun bir parcasını tepsiye alın. hamuru elinizle tepsi bastira bastira acin. actiniz hamurun kenarlarini ice dogru kivirin.
kiyma harci icin tüm malzemeleri bir kabin icinde iyice karistirin. kiyma harcin 1/2 hamurun ortasina esit sekilde yayin. hamurun kenarlarina yumurta sarisi sürüp cörek otu serpin. daha önce isitiniz firinda 170 derecede kizarana kadar pisirin.
diyer hamurla ayne islemi yapin.


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder