3 Ağu 2012

CILEKLI RULO PASTA


MALZEMELER


4 Yumurta (AKI VE SARISI AYRILCAK)
4 Yemek Kasigi Sicak Su
160 gr. Toz Seker

160 gr. Un
Yarim Cay Kasigi Kabartma Tozu


MEYVESI

1 paket CILEK
1,5 Pudra Sekeri


KREMASI ICIN

600 ml Sivi Krema
5 tane Sivi Sertlestirici
3 Yemek Kasigi Seker


DEKOR ICIN

Bitter Cikolata, Damla Cikolatalari


HAZIRLANISI

Yumurtalari Sarilarini aklarindan ayir. AKINI Karisim Kabina al . SARISINI ise kücük bir tabaga al bunu Catala güzelce cirp.
Kaba aldigin YUMURTA AKINI 4 Yemek Kasigi Sicak Su ile güzelce Mixer ile Kar haline gelene Kadar cirp. Simdi ise yavas yavas Sekeri ilave et iyice cirp köpük olusana Kadar sonra catalla karistirdigin Yumurta sarisini ilave ederek 5 dakika daha karistir. KASIK ile Un ve Kabartma Tozunu alt üst edip yavasca karistir. ( BU KISMI SAKIN, MIXER ILE KARISTIRMA) yoksa hamurunun söner.

Bu karisimi 225 derece firinda normal Firin Tepsisinde 8-15 dakika pisir.
Pistikten sonra sicakken rulo haline getirin ve bagla sogusun hamur.

Simdi Kremayi Hazirlayin; 600 ml Sivi kremayi 5 paket Sivi Sertlestirici ve 3 Yemek Kasigi Seker ile güzelce cirp ve bir kaba alip buzdolabinda beklet.

Cileklerden 4 tane ayir Resimde görmüs oldugun gibt sekil ver kalanlari ise 1,5 Yemek Kasigi Pudra Sekeri ile Mixer ile Ezin. (SOS HALINE GELIYOR).

Geldik Son Asamaya; Rulo soguduktan sonra tezgaha ac ve ilk olarak üstüne hazirlamis oldugun cilek Sosunu Sür daha sonra kremanin yarisini serp ve güzelce yay ve rulo yap üstünede kalan kremayi sür ve cilek, damla cikolata bitter cikolata ile süsle bir saat Kadar buk dolabinda beklet.


Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder