3 Ağu 2012

CHEESKEK (KÄSEKUCHEN)



MALZEMELER

1 Yumurta
80 gr. Seker
1 Vanillyaseker
250 gr. Margarin
200 gr. Un
1 Kabartmatozu


KREMA MALZEMELERi

3 Yumurta (Beyazi Ayrilcak)
100 gr. Seker
1 Vanillyapuddingtozu
500 gr. Labne Peyniri
1 Sivi Krema
200 ml Süt


HAZIRLANISI

HAMUR

Bir Kaba her pastada oldugu gibi ilk olarak yumurta ve sekeri cirp daha sonra vanilya sekerini ve margarini bunlari güzelce cirp ve en sona un ve kabartmatozunu ekle ve güzelce mixerle karsitir.
Hamuru Pastakalibina koyun ve güzelce dagitin elleriniz ile yanlardanda 3 cm yukariya cikin hamurla.

NOT: Bu Hamuru ikiye ayir digerini buzluga at baska zaman kullanirsin. Hamur fazla cikiyor aslinda istege bagli kalin hamur istiyorsan hepsini ekle istemiyorsan yarisini.

KREMASI

Burdada 3 Yumurtayi ayiriyoruz ve Yumurta Sarisini Seker ile cirpiyoruz daha sonra Puddingtozunu ekliyoruz ve en sona Labne Peynirini ilave edip güzelce karistiriyoruz.

Simdi Sivi Kremayi ayri bir kabda Beyaz Yumurtalari Kar haline gelecek kadar ayri kablarda cirpiyoruz ve ilk olarak sivi krema karisimini Labne Karisiminailave ediyor karistiriyouz son olarakda Kar gibi olan Beyaz Yumurtalari cirpacak ile yavasca karistiriyoruz ve hamurumuzun üstüne döküyoruz.

NOT: Pastaniz Firinda sogusun daha güzel olyuor öylece bekletin. Sonrasında ayrı bir kaba alın.

170 derecede 50 dakika kadar pisiriyoruz üstü hafif kizarana kadar.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Usually I ԁon't learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very great post.

    Visit my homepage: Payday Loans

    YanıtlaSil