3 Ağu 2012

DONAUWELLE


 



MALZEMELER

1 Kutu Visne
125 gr. Margarin
125 gr. Toz Seker
1 paket Vanilin Sekeri
3 Yumurta
200 gr. Un
2 1/2 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
2 Yemek Kasigi Pasta Kakao
1 Yemek Kasigi Seker
2 Yemek Kasigi Süt


KREMASI

ALMANYADAKI ÜYELER ICIN

2 Paket Paradies Creme (Stracciatella)
2 Paket Sivi Krema (Schlagsahne)

TÜRKIYEDEN KATILANLAR ICIN

2 Paket Sivi Kremayi cipra bilirsiniz
yada normal Pudding kullanabilirsiniz
Süt ile Puddingtozu Karisimini Muhallebi gibi yapip...


CIKOLATA SOSU ICIN GEREKENLER:

100 gr. Bitte Cikolata (Zartbitterschokolade)
1 Yemek Kasigi Siviyag (Sonnenblumenöl)


HAZIRLANISI

Ilk olarak visneleri süz.

Simdi ise Kek Hamurunu hazirla, Margarini iyice mixer ile cirp dah sonra yavas yavas Sekeri & Vanilya Sekeri serp ve devam cirp hepsi bir olana dek.

Simdi tek tek yumurtalari kir ve 1/2 Dakika cirp her yumurtayi. Unu Kabartmatozu ile karistir ve karisima yavas yavas ekliyerek cirp. Kek Hamurunun 2/3 26 cmlik Pasta Kalibina dök, diger hamurla ise elenmis kakao, seker ve Süt ile hamurla karistir bu Kako hamurunuda Pasta Kalibina dök ve süzülmüs Visneleri üstüne serp hafif bastir.

175 derecede pisir...
 
 
KREMA

Kremayi hazirla buzdolabinda kalsin. Pisen ve soguyan Kekin üzerine güzelce yay.


CIKOLATA SOSU

Cikolatayi güzelce erit icine 1 Yemek Kasigi Siviyagi dök iyice karistir bu cikolata sosunu kremanin üstüne sür hafif donmasini bekle ve benim gibi sonra catal ile sekil ver.

Bu Pastayi birgün önce yapmanizi tavsiye ederim tam kivarmini o zaman aliyor...

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder