4 Ağu 2012

ELMALI TARCINLI GÜL KURABiYESi



MALZEMELER

1 cay bardagi yogurt



2 cay bardagi pudra sekeri
1 paket margarin
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
alabildigi kadar un (yaklasik 4 Su bardagi)


IC MALZEMESI

2-3 adet rendelenmis elma
3-4 corba kasigi toz seker
1-2 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi dövülmüs ceviz ici yada findik

 
 


 
HAZIRLANISI

Tüm Malzemeleri bir kaba alin ve kulak memesi yumusakliginda olacak sekilde yogurun. Buzdolabinda 15-20 dakika bekletin! Buzdolabinda bekleyene kadar biz de ic malzemesini hazirlayin. Kücük bir tencereye rendelenmis oldugunuz elmalari, tarcini, sekeri pisirin. Ic Malzememizi ilittiktan sonra dövülmüs cevizi ilave edin.

Simdi Sira hamura sekil vermeye geldi, Hamuru isterseniz benim gibi ceviz buyuklugunde alin yuvarlayin ve acin dört bir yanina cizgi atin ve ic malzemeyi koyun (yaklasik 1 Tatli kasigi)

Daha sonra Resimde görmüs oldugunuz gibi tek tek karsilikli gelecek sekilde kapatin.

Yada daha duzgun olmasini istiyorsaniz hamuru merdane ila acabildiginiz kadar acin ve su bardagi ile kesin.


Gül seklinde getidigimiz elmali kurabiyelerimizi, yagli kagida serilmis tepsimize iki parmak kalinliginda olacak sekilde diziyoruz. Önceden isitmis oldugunuz 180 drecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirin

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder