2 Ağu 2012

EZME



MALZEMELER

1 Dis Sarimsak

1 tutam kadar maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 kuru soğan
2 domates
2 yeşil biber (Ben Kirmizi Kullandim)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı


HAZIRLANISI

Soğanı,dereotunu,taze naneyi,maydanoz ve biberi rondoda çırp.Ardından süzgece bırakıp suyunu süz malzemelerin.Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçala tüm malzemeleri karıştır,üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekle.Kaselere bırakıp servis yap!


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder