3 Ağu 2012

GÖKKUSAGI KEKi




MALZEMELER

5 Yumurta
250 gr. Seker
1 Paket Vanilinsekeri
1/2 Buttervanille-Aroma
125 ml Sicak Su
250 ml Sivi Yag
375 g Un
1 Paket Kabartmatozu
5 Yumurta Beyazi
GIDA BOYASI 5 farkli Renkler
ÜZERI ICIN

Pudra Sekeri


HAZIRLANISI

Yumurta Sarisi ve Sekeri güzelce cirpin, Vanilyasekeri ve Suyu , Aromayi ilave edin devam cirpin. Daha sonra yavs yavas Sivi Yagi ilave edin.

Simdi ise Un, Kabartmatozunu karistirin. Yumurta Beyazini kar haline getirin ve Karsima yavasca ekleyin.

Karisimi 5 Bölün ve GIDA BOYALARINI ekleyin.

26 cm büyüklügünde yuvarlak kabi yaglayin ve Firini 160 derecede önce istin.

Simdi Karsimlari Yemek kasigi ile Ortaya Serpin (mesela bir Yemek Kasigi Kirmizi, bir Yemek Kasigi Turuncu, Bir Yemek Kasigi mavi, Bir Yemek Kasigi Yesil, Bir Yemek Kasigi Sari) Zaten Hamur kendisi Yayiliyor Kaliba

50 dakika Pisirin Soguduktan sonra ise Pudra sekeri serpip servis edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder