3 Ağu 2012

KIRPI KEKi



MALZEMELER

3 tane Yumurta

150 gr. Seker
150 ml Sivi Yag
250 gr. Un
2 Tatli Kasigi Kabartmatozu
150 gr. Yogurt
2 Yemek Kasigi Pasta Kakao
1 Yemek Kasigi Nutella

ÜSTÜ ICIN:

Mikado (Cikolatali Cubuk)
Cikolata ve Cilek Sosu (Glasur)
Toffife (TR´de yoksa göz icin Cikolata arzu ettiginiz bir cikolata ile dekor edebilirsiniz yuvarlak olma sarti ile )


HAZIRLANISI

25 cmlik Pasta Kalibi icin Bu Tarif Firini 200 dereceye acin önceden isinsin.

Yumurtalari köpürene kadar cirp ve yavas yavas Sekeri ilave et crema sekline gelene kadar cirp, Sivi Yag, Un, Kabartmatozunu ekle güzelce karistir ve yogurtu yavas yavas ekliyerek cirp.

Hamurun yarisini baska bir kaba alin ve Kakao & Nutella ile güzelce karistir.

Beyaz Hamuru kaba alin üstünede Kakao & Nutella Hamurunu ser kasikla asagidan yukari cevirerek form ver, 170 derecede 45-50 dakika kadar pisirin ve sogumaya birak.

Soguduktan sonra ise Resimde görmüs oldugun sekilde Cilek Sosu ve Cikolata Sosu ile süsle üstüne cubuklari batir ve gözleride ekliyerek süslemeyi sonlandir.

Afiyet Olsun Bebelerimize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder