2 Ağu 2012

GÜL BÖREGI


MALZEMELER

3 adet Yufka

yarim Su Bardagi Süt (Yogurt´ta kullanabilirsiniz)
YarimS u Bardagi Sivi Yag


IC HARCI

Arzuya Göre Kiyma
Peynir
Patates
Tavuk

ÜSTÜNE SÜRMEK ICIN

1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 YUMURTA Sarisi
 
 
 



HAZIRLANISI

Öncelikle Böregin ic Harcini Hazirla Etli yapicaksan sogmaya birak.
Daha sonra Yufkalara sürmek icin bir kasede yarim bardak süt yarim bardak sivi yagi karistir.

Bir Yufkayi Tezgahin üzerine yay. Üzerine Yagli-Sütlü Karisimdan sür ve bicak ile dörde böl.

Ücgen parcanin genis kismina kiymali harctan koy, rulo seklinde sar. Sonra ruloyu kendi etrafinda döndürerek gül sekli ver. Birlesim yerine arzu eden yagli karisimdan sürebilir, acilmasin diye ) Ben sürmedim ve acilmadi...

Diger Yufkalarada ayni islemi uygula.

Börekleri yaglanmis firin tepsisine sirala (yagli kagit´da olabilir)

Bir Yemek Kasigi Sivi Yag ve Bir Yumurta Sarisini bir kasede karistir ve Böreklerin üstüne sür.

Önceden isitilmsi 180-200 derece firinda üstü kizarana dek pisir.


Afiyet Olsun...

NOT: Cok Hafif oluyor Süt ile tavsiye ederim!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder