MALZEMELER
750 gr. SU Böregi Yufkasi
(Ben Hazir kullandim Calikoglunun Yufkasini)
IC MALZEMESI ICIN GEREKENLER
Kiyma veya Peynir, Ispanak
Kiyma veya Peynir, Ispanak
(Ben yarisini Peynirli yarisini kiymali yaptim)
YUFKALARA SÜRÜLÜRKEN GEREKENLER
200 gr. Tereyag
ÜSTÜNE SÜRÜLMESI ICIN GEREKENLER
1 Yumura Sarisi
Su
200 gr. Tereyag
ÜSTÜNE SÜRÜLMESI ICIN GEREKENLER
1 Yumura Sarisi
Su
HAZIRLANISI
Kaynamakta olan suya bir miktar tuz koy. Sonra bir adet yufkayi 5 saniye sicak suda tut, süzgecle al tencere icindeki soguk suya sok elle suyu yukardan asagi dogru SIK, sonra bir sira Tepsi dolana kadar bu islemi yap.
Orta katinada Ic Malzemeyi serp ve unutmadan Yufkanin her bir kati yag ile yaglanir
(Yagsiz hicbir yufka yüzü kalmamali ve yufkalarda ayni islemle kapatilir. Üzerine Yumurta ve suyla yag karisimi sürülür
200 C isitilmis Firinda üstü kizarana kadar pisirilir
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder